Ce beneficii uimitoare are ceaiul de măceșe

 

Ceaiul a macese conține de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai multa decat merele.

 

Măceșele sunt sursă excelentă de vitamina A, B1, B2, B3, K, astfel că ceaiul este eficient in tratarea racelii, tusei si gripei, scrie manager.ro.

 

Macesele se mai pot consuma sub forma de pulbere sau sirop.

 

Mod de preparare a ceaiului de macese: infuzia se obtine turnand o cana de apa clocotita peste o lingura de fructe. Se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se bea cald, pe parcursul a 10 - 15 minute.

 

Nu se poate trece cu vederea faptul ca ceaiul de macese este recomandat pentru tratarea si prevenirea arteritei, aterosclerozei, dar si a bolilor de rinichi. In acest caz se beau doua cani de ceai de macese pe zi. Are efect diuretic si grabeste eliminarea nisipului dar si a pietrelor de la rinichi.

 

Sa nu uitam faptul ca macesele regleaza tranzitul intenstinal si au efect laxativ. Persoanele care au probleme cu constipatia pot bea zilnic 2 cani de ceai de macese.

Comentarii Facebook