Cât valorează identitatea ta online. Vezi câți bani primesc hackerii pentru datele tale personale



După recentul scandal în care sunt implicate companiile Facebook si Cambridge Analytica, un nou studiu arată cât sunt de valoroase, de fapt, datele noaste personale.

Astfel, pe "dark web" (internetul ascuns, folosit de gruparile de infractori), parola si numele de user al unei persoane, care ofera acces la unele dintre cele mai populare aplicatii, costa doar 5,20 de dolari, potrivit yoda.ro

Iar aceste date persoane, daca ajung sa circule pe "dark web", pot ajunge in mainile infractorilor de orice fel.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de agentia Fractl, mediatizat in urma scandalului in care sunt implicati Facebook si Cambridge Analytica, companii acuzate ca au obtinut ilegal date personale despre 50 de milioane de utilizatori.

Pentru a putea realiza acest studiu, angajatii Fractl au folosit o retea Tor, care permite navigarea pe internet sub anonimat, pentru a putea accesa dark web. Astfel, ei au aflat ca o parola de acces la un cont de Facebook se vinde cu doar 5,20 dolari, potrivit Daily Mail.

Dar, obtinand ilegal acces la un cont de Facebook, vei obtine acces si la alte aplicatii, unde te poti loga prin Facebook (Spotify, Airbnb, jocuri online etc).

In acest fel, cu o singura parola de acces, un hacker poate folosi de fapt mai multe conturi ale unui utilizator.

Iata si alte preturi care se practica pe "dark web" pentru a vinde diferite parole: un cont de Gmail costa doar 1 dolar, iar un cont de Uber 7 dolari. Cel mai mult costa un cont de PayPal - 247 dolari.

Prețurile diferă atât de mult, deoarece multe conturi pot fi sparte foarte ușor de către hackeri.

Comentarii Facebook