Austria reintroduce fumatul în baruri și restaurante

 

Parlamentarii din Austria au votat o lege prin care permite fumatul în baruri și restaurante. 

 

O petiție semnată de 545.000 de oameni solicită ca noile modificări să fie anulate, dar acest lucru nu a avut niciun efect, relatează Madrid Journals, citat de Digi 24.

 

În localurile din Austria s-a interzis fumatul în timpul fostului guvern, de către coaliția social-democrată, și trebuia să intre în vigoare în luna mai.

 

Joi, Parlamentul a votat o lege prin care va fi anulată interdicția fumatului în localuri din mai, în ciuda opoziției grupurilor de sănătate și a unei petiții semnate de peste jumătate de milion de austrieci.

 

”Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în Europa modernă”, au declarat organizatorii petiției - Asociația Medicilor din Viena și Organizația Anticancer - care susțin că votul este ”un exemplu rău unic în Europa”.

 

Parlamentarii spun că barurile și restaurantele vor avea probleme din cauza interzicerii fumatului. 

 

Austria a fost supranumită ”Scrumiera Europei”, pentru că este una dintre puținele țări occidentale care nu a introdus încă o interdicție privind fumatul în spațiile publice. În Austria, 13.000 de oameni mor anual din cauza afecțiunilor provocate de fumat. Potrivit datelor furnizate de Eurostat, în țara din Alpi există și a treia cea mai mare proporție de fumători din Europa: 30%.

Comentarii Facebook