Cât de scumpă este o dietă? De ce costă mai mult să slăbești



Multe persoane își doresc să slăbească și să obșină corpul perfect, iar primul pas pentru a reuși acest lucru este să începi o dietă. Totuși, după modificarea regimului alimentar, multe persoane au impresia că scot tot mai mulți bani din buzunar, iar la prima vedere acest lucru este adevărat.

Alimentele sănătoase costă dublu faţă de junk food

Unul dintre motivele pentru care este mai scump să slăbeşti decât să te îngraşi este acela că alimentele sănătoase sunt de două ori mai scumpe decât cele procesate, gata pentru a fi luate la pachet. Dacă stai bine şi te gândeşti, tot ce este de calitate este mai scump. O haină de firmă este mai scumpă decât una cumpărată de la taraba din piaţă, o maşină puternică este mai scumpă şi mai bună decât una cumpărată cu buget redus, nu? Acelaşi lucru este valabil şi în cazul alimentaţiei sănătoase.

Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să cumperi legume şi fructe proaspete, peşte de cel puţin 2 ori pe săptămână, cereale integrale etc. Toate acestea costă mai mult decât un meniu de fast food sau decât alimentele semipreparate, însă trebuie să te gândeşti că faci o investiţie în sănătatea ta.

Mănâncă sănătos şi slăbeşte acum şi vei economisi banii pe care în viitor i-ai da pe medicamente şi tratamente care să te scape de boli cardiovasculare sau alte afecţiuni cauzate de kilogramele suplimentare.

Faptul că este mai scump să slabeşti decât să te îngraşi este oarecum o iluzie, întrucât, de fapt, cheltuieşti mai mulţi bani pe alimente inutile care se transformă în grasimi: sucuri carbogazoase, chipsuri, dulciuri, prăjituri, bomboane, biscuiţi şi covrigei.


Mai multe detalii pe eva.ro

Comentarii Facebook