Care sunt cele mai bune alimente pentru micul dejun



Micul dejun este considerată cea mai importantă masă din zi, astfel că este esențial să alegi alimentele potrivite pe care să le consumi.

Din dorința de a mâncă tot mai sănătos, oamenii ajung să omită uneori alimentele ”tradiționale” care sunt foarte benefice pentru organism.

Iată care sunt clee mai bune alimente pentru micul dejun:

1. Oua

Desi au capatat o reputatie proasta, ouale au totusi 13 nutrienti esentiali, inclusiv proteine. Un mic dejun bogat in proteine inseamna mai putine gustari nesanatoase pe parcursul zilei.

2. Cafea

Excesul nu face niciodata bine, insa o ceasca de cafea dimineata aduce in organism antioxidanti care reduc declinul cognitiv, protejeaza impotriva cancerului si a diabetului de tip 2. Conditia – sa fie fara zahar si frisca.

3. Banane

Blamate pentru continutul mare de calorii si amidon, bananele au fost taiate de pe lista fructelor sanatoase. Insa o banana medie contine fibre, vitamina C si potasiu care regleaza tensiunea arteriala.



Citește mai multe pe Sfatulparintilor.rohttp://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/cele-mai-sanatoase-alimente-pentru-micul-dejun/#ixzz2unQS9cbV

Comentarii Facebook