Când riști cel mai mult să fi fulgerat? Vezi ce spun cercetătorii


În Statele Unite ale Americii, cele mai multe decese provocate de fulger au loc în timp ce oamenii practică activități în aer liber. În topul celor mai periculoase activități, pescuitul ocupă primul loc.

Între 2006 şi 2012, 238 de americani au murit după ce au fost loviţi de fulger, iar 82% dintre victime au fost bărbaţi. Statisticile date publicităţii de National Weather Service (NWS) arată că, din numărul total al victimelor, 152 de persoane luau parte la activităţi de recreere.

Cea mai periculoasă activitate este pescuitul, cu 26 de decese, urmată de mersul cu cortul (15 decese), plimbatul cu barca (14 decese), fotbalul (12 decese) şi golful (8 morţi), conform datelor publicate de NWS. De asemenea, alte victime ale fulgerelor au murit în timp ce erau la plajă, în timp ce înotau, mergeau, alergau sau ieşiseră la picnic.

Activităţile precum pescuitul şi ieşitul cu cortul sunt printre cele mai periculoase în timpul unei furtuni deoarece necesită timp suplimentar pentru a găsi un loc sigur în care să ne adăpostim, explică John Jensenius, expert în siguranţa în timp de furtună din cadrul NWS.

De multe ori, oamenii aşteaptă prea mult înainte să se adăpostească atunci când vine o furtună, iar asta îi pune într-o situaţie periculoasă, potenţial mortală”, afirmă Jensenius.

Reprezentantul NWS afirmă că în 2013 fulgerele au făcut 7 victime, dintre care 3 erau bărbaţi ieşiţi la pescuit.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook