Boc: "Subventiile pentru caldura vor fi eliminate doar pentru bogati. Saracii vor fi sprijiniti"


Emil Boc a venit cu precizari dupa ce seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a anuntat ca din iarna 2011-2012 populatia nu va mai beneficia de subventii la energia termica.

"Pozitia noastra este urmatoarea: cei cu venituri mari, cei bogati, sa plateasca mai mult la factura la energie termica. Cei cu venituri mai mici sa fie protejati si sprijiniti de stat. Nu este firesc ca cineva cu 100 milioane de lei vechi pe luna sa beneficieze cu pana la 45% compensare a valorii combustibulilului la fel ca unul care are 10 milioane lei vechi pe luna. Cred ca firesc este ca acela care are salariu mai mare, casa mare, sa plateasca mai mult, iar cei cu venit mai mic sa fie sprijiniti de stat prin formula sprijinului pe care Ministerul Muncii il acorda celor cu venituri reduse. Asta cred ca inseamna corectitudine, pentru ca, asa cum este la pausal, ca ai bloc sau garsoniera, toti platesc aceeasi valoare a gigacaloriei. Eu cred ca nu e corect", a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

Primul ministru a mai precizat ca aceasta nu este o cerinta a FMI, ci una de bun simt.

"Acesta nu este o cerinta a FMI, este o cerinta de bun simt a romanilor si de respectarea banului public, ca el sa fie utilizat cu eficienta. Nu se renunta la forma de sprijin a statului, ci doar se tinteste mai bine, adica se orienteaza catre cei care cu adevarat au nevoie", a completat Boc.

 

Citeste si...

Facturile la termoficare vor creste cu 60%! Subventia va fi eliminata din dispozitia FMI

Comentarii Facebook