Apple, in mijlocul unui nou scandal: Identitatea posesorilor de iPhone poate fi aflata


Identitatea posesorilor de gadgeturi iPhone poate fi aflata cu ajutorul unor aplicatii pe baza unui numar unic format din 40 de cifre continut de fiecare iPad, iPhone ºi iPod Touch.

Potrivit wired.com, Aldo Cortesi, un cercetator in domeniul securitatii informatice, a descoperit ca telefoanele mobile iPhone, tabletele iPad si playerele iPod Touch au o noua vulnerabilitate.

"Numarul de identificare care se gaseste pe aceste aparate, desi nu este secret, nu ar trebui sa duca la identificarea posesorului sau", a spus Cortesi. Aplicatiile existente in acest moment fac legatura intre numarul de identificare de pe aparat si profilul de Facebook al utilizatorului.

Cortesi a dezvoltat un program denumit Mitmproxy cu ajutorul caruia a aflat, luna trecuta, ca OpenFeint, o retea de jocuri integrata in anumite aplicatii care conecteaza jucatorii intre ei, transmitea numarul unic de identificare al dispozitivului impreuna cu anumite informatii personale. Cand utilizatorii de iPhone, iPad sau iPod Touch se logau la OpenFeint prin contul de Facebook, jocul transmitea codul unic atasat de ID-ul de Facebook, poza si uneori coordonatele GPS. OpenFeint, care are 75 de milioane de membri, a rezolvat aceasta problema dupa ce Coretesi a informat compania, anunta realitatea.net.

Apple a anuntat ca a cerut expres programatorilor sistemului de operare folosit pe gadgeturile produse sa nu asocieze numarul unic de identificare cu conturile utilizatorilor pentru a garanta confidentialitatea.

 

Vezi si...

IPhone 4 si iPad 3g stocheaza date despre locatia clientilor! Descoperirea a fost facuta de doi programatori care spun ca nu au primit raspuns de la Apple

Comentarii Facebook