Boc crede ca mentalitatea in sistemul sanitar se va schimba o data cu descentralizarea spitalelor


Premierul Emil Boc crede ca descentralizarea spitalelor si trecerea lor in subordinea administratiilor locale va creste responsabilitatea in sistem. Primariile si consiliilor judetene vor investi bani in infrastructura si calitatea va creste.

Pana acum, in toata tara 373 de spitale au trecut in subordinea administratiilor locale.

"Cred ca procesul de descentralizare va aduce un spor de responsabilitate in administrarea spitalelor. Toate contractele CNAS vor fi transferate spre autoritatile locale, care impreuna cu managementul spitalelor, vor lua masuri care se vor vedea si in infrastructura spitalelor, astfel incat chestiuni elementare, care tin de paza contra incendiilor, sa nu mai existe si sa puna in pericol viata bebelusilor si a oamenilor", a declarat Boc.

Premierul crede ca autoritatile locale vor fi mai responsabile cu problemele care apar in spitale si vor putea fi trase la raspundere de catre oameni.

"Una este, ca cetatean, sa il tragi de maneca pe primar sau pe consilieri, si alta pe ministru. Mult mai greu ajungi la ministru. Pe termen mediu si lung, procesul de descentralizare in sistemul sanitar va fi unul care va raspunde nevoilor oamenilor", a mai afirmat Boc.

 

Cinci bebelusi au murit in urma unui incendiu produs la maternitatea Giulesti. Aslti 6 au suferit arsuri grave si viata lor este pusa in pericol.

Comentarii Facebook