Subventiile la incalzire vor fi acordate familiilor cu venituri modeste si in iarna 2010-2011


Premierul Emil Boc a anuntat astazi la Cluj ca subventiile la incalzire vor fi acordate si in iarna 2010-2011 si ar putea fi reevaluate de anul viitor.

Zilele trecute, Boc le-a cerut ministrilor de la Economie, Munca, Administratie, Mediu si oficialilor de la Ministerul de Finante si Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei sa intocmeasca un raport privind variantele de subventii la energia termica.

Astazi, Emil Boc a anuntat ca a decis ca subventiile acordate familiilor cu venituri modeste sa fie mentinute, urmand ca toate cazurile sa fie reevaluate din luna aprilie 2011.

 

"Subventiile pentru termoficare vor merge mai departe. O subventie o vor primi primariile la combustibil, de pana la 45 la suta, si populatia va primi subventia in functie de venituri pentru caldura. Cele doua forme de subventie merg. De anul viitor vom acorda subventii numai celor care trebuie sa fie sustinuti de la stat. In toamna acestui an, se va merge inca pe aceasta formula, intrucat primariile trebuie sa aiba resurse sa achizitioneze din timp combustibilul", a afirmat premierul Boc.

Guvernul este acum in situatia de a nu respecta scrisoarea de intentie la acordul stand-by cu FMI, prin care s-a angajat sa elimine subventiile la incalzire.

Comentarii Facebook