Blick a sters articolul despre Cluj, in care orasul este comparat cu unul din Africa! Fotografiile, insa, nu! VEZI AICI linkul!

 

Tabloidul Blick a sters articolul denigrator la adresa Clujului, aparut miercuri si in care orasul de pe Somes era asemanat cu unul din Africa, unde apa si electricitatea sunt un lux.

 

VEZI AICI LINKUL! 

 

Oficialii publicatiei nu au oferit nicio explicatie suplimentara. In momentul in care este accesat linkul spre articol apare un mesaj in limba germana in care se spune ca acesta nu mai exista.

 

Fotografiile care descriu "dezastrul" din Cluj-Napoca, nu au fost sterse, ele fiind postate separat de articol, intr-o alta sectiune. Pozele pot fi vazute AICI.

 

Zeci de clujeni au comentat incepand de miercuri pe site-ul Blick si au atras atentia ca materialul este denigrator si nu reflecta realitatea. Primarul Sorin Apostu a protestat si nu s-a prezentat la meciul de miercuri seara dintre CFR Cluj si FC Basel. 

 

 Stiri de Cluj a initiat o petitie online prin care se solicita Ministerului Afacerilor Externe sa ia legatura cu Ambasada de la Berna pentru a solicita un drept la replica.

 

Oficialii Blick au analizat tot scandalul iscat si au decis ca este mai bine sa strearga articolul, recunoscandu-si astfel eroarea.

 

In materialul aparut miercuri, reporterul Blick a descis Clujul ca un oras plin de drogati, betivi, someri si in care oamenii traiesc in colibe din lemn si metal, precum in Africa. Fotograful tabloidului a "piperat" descrierea cu imagini surprinse la Pata Rat, in care apareau copii de rromi, oameni saraci, caini morti pe strada si multa saracie.

 

Fotografiile aparute in Blick pot fi vazute AICI.

Comentarii Facebook