Berea fără alcool vă poate lăsa fără permisul de conducere, susține un nutriționist

 

O bere fără alcool conține, paradoxal, suficient alcool pentru a ne lăsa fătă permis, susține nutriţionista Marie Vrânceanu, de la Clinica de Nutriţie şi Nutrigenetică Eurodiet.

 

Consider că berea fără alcool este o păcăleală. Îi lipseşte esenţa pentru care toţi pământenii consumă bere: alcoolul. Gustul amărui de hamei se păstrează în gură - tip pilitură de fier -, cu diferenţa că nu devii vesel consumând-o şi în niciun caz, dacă eşti bărbat, nu vei avea curaj, de exemplu, să îi ceri numărul de telefon tipei de la masa de alături”, a spus Marie Vrânceanu.

 

În funcţie de ţară, berea aceasta, care seamănă cu un fel de supă de melci amari, poate avea până la 1,2% alcool în Italia (deşi lăudata Drive beer conţine 2,5% alcool), 0,4% în SUA şi, se spune, 0,05% în Marea Britanie. Singura cu 0% alcool e Zero Moretti, însă berea aceasta chiar este zero şi din punct de vedere organoleptic. Ori beţi apa care v-a rămas de la spălatul vaselor, ori Moretti, senzaţia este cam la fel”, a mai spus nutriţionista. 

 

Un gram de alcool furnizează 7 kcal, însă gradaţia alcoolică de pe etichetă nu corespunde unui gram de alcool, ci unui mililitru de etanol care dezvoltă 5,53 calorii. Deci berea fără alcool are circa 15 kcal la 100 ml, în timp ce una alcoolizată 5% are cam 35 kcal”, a mai spus Marie Vrânceanu. 

 

Trei sticle de bere fără alcool vă poate duce la suspendarea permisului. ”Se spune că berea fără alcool este recomandată şoferilor pentru a nu se îmbăta, însă am văzut că mai toate conţin ceva alcool. Dacă un şofer bea trei sticle, etilotestul poliţistului se va înverzi şi, conform legii, va fi considerat beat”, susţine nutriţionista, citată de ziarulring.ro.

Comentarii Facebook