Beneficiile unui mic dejun bogat în proteine, explicate de cercetători


Potrivit unui nou studiu, un mic dejun bogat în proteine te ajută să îți controlezi apetitul pe întreg parcursul unei zile.

Tinerii au tendinţa să „sară” peste masa de dimineaţă, însă de-a lungul timpului mai multe cercetări au observat o corelaţie între renunţarea la mic dejun şi obezitate. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Missouri au realizat un studiu în care au urmărit efectele pe care le are micul dejun bogat în proteine asupra apetitului zilnic în rândul a 20 de adolescente supraponderale sau obeze, care avea tendinţa de a renunţa la masa de dimineaţă.

În studiu, fetele, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, au urmat, timp de 6 zile, unul dintre cele trei regimuri: unul cu un mic dejun bogat în proteine care presupunea consumul unei mese de 320 de calorii provenite din ouă, carne de vită, cu 35 de grame de proteine, un altul cu un aport mediu de proteine în care se consumau tot 350 de calorii dar masa consta în cereale, cu 13 grame de proteine şi un al treilea regim care nu presupunea consumul de alimente la micul dejun.

În cea de-a şaptea zi, toate participantele au urmat un program de testare de 10 ore în care au completat chestionare privind apetitul, le-a fost prelevat sânge pentru analize şi le-a fost scanat creierul cu tehnici de imagistică funcţională pentru a li se observa răspunsul la stimulii alimentari înainte de cină.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook