Becali, achitat in dosarul "Valiza de la Cluj"! VIDEO - Un singur judecator l-a condamnat pe Gigi Becali la inchisoare cu suspendare


Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a fost achitat in celebrul dosar "Valiza de la Cluj". Un singur judecator din trei l-a condamnat la inchisoare cu suspendare pentru dare de mita.

Sentinta mai prevede ca Gigi Becali isi va primi inapoi valiza cu 1,7 milioane de euro.

In cazul lui Raul Volcinschi, judecatorii au dispus incetarea procesului penal, intrucat a decedat. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino cu doua voturi pentru si unul impotriva.

 

In privinta opiniei separate, judecatorul de la ICCJ l-a condamnat pe Gigi Becali la cate o pedeapsa de 3 ani de inchisoare pentru comiterea a doua infractiuni de dare de mita. "Condamna pe inculpatul Gigi Becali la pedeapsa de 1 an de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, aflata in legatura cu infractiunile de coruptie. Contopeste pedepsele aplicate inculpatului Becali George si dispune ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani de inchisoare. Dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de incercare de 5 ani", se arata in sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Instanta a mai dispus ca Gigi Becali trebuie sa se supuna unor masuri pe perioada de incercare, intre care cea de a "anunta in prelabil orice plecare din tara mai lunga de 8 zile".

 

Acelasi judecator l-a condamnat pe Teia Sponte la 2 ani de inchisoare, iar pe Victor Piturca la un an de inchisoare.

 

Procurorul DNA a cerut pedepsirea lui Gigi Becali cu 4 ani de inchisoare pentru dare de mita in "Cazul Valiza" de la Cluj.


Aceeasi pedeapsa a fost ceruta pentru avocata Alina Ciul, iar pentru celelalte persoane implicate: Victor Piturca, Teia Sponte, Radu Gheorghe Marino si Raul Volcinschi, procurorii DNA au cerut pedepse cu suspendare.

Victor Piturca este acuzat de favorizarea infractorului, vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua, Teia Sponte, de complicitate la dare de mita, iar Alina Ciul, unul dintre avocatii lui Becali, si Radu Marino de favorizarea infractorului si fals in inscrisuri sub semnatura privata.  Clujeanul Raul Volcinschi este acuzat tot de favorizarea infractorului.

Marti, 6 martie, a avut loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) o ultima infatisare in acest dosar, iar instanta urmeaza sa emita un verdict.

Gigi Becali este acuzat ca, in 11 mai 2006, le-a promis jucatorilor de la clubului Gloria Bistrita, sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro de persoana, pentru ca acestia sa isi apere corect sansele in meciul contra Rapid Bucuresti, din 12 mai 2006.

In perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la U Cluj pentru a-si apara corect sansele si pentru a castiga meciul cu CFR Cluj, decisiv pentru castigarea campionatului.

Banii au fost dusi la Cluj de Teia Sponte, intr-o valiza. Cei 1,7 milioane de euro au fost confiscati de DNA Cluj in 8 mai 2008.

Comentarii Facebook