”Bătaie” pe locurile de agenți de ordine publică puse în concurs de Poliția Română. Sunt înscriși și 65 candidați pe un loc



Poliția Română angajează aproape 2.000 de persoane din sursă externă, pentru ocuparea posturilor de agenți de ordine publică, însă la concurs s-au înscris câteva zeci de mii de candidați.

Înscrierile s-au încheiat vineri, 8 aprilie, iar potrivit IGPR, 26.035 de persoane au aplicat cele 1.853 de posturi destinate angajărilor din sursă externă (14/loc), cei mai mulți candidați fiind în județele Gorj (64,2/loc), Dolj (55,7/loc) și Argeș (47,5/loc).

Cea mai mare concurență este pentru ocuparea postului de agent de ordine publică în localitatea Runcu, județul Gorj, unde s-au înscris 135 de candidați.

De asemenea, 251 de foști polițiști doresc să ocupe cele 47 de posturi scoase la concurs pentru reîncadrare, media fiind de 5,3/loc.

Toate posturile de agenți de ordine publică destinate angajărilor din sursă externă urmează să fie coupate în urma concursului ce va fi organizat la data de 14 mai a.c., în una dintre unitățile de învățământ ale Poliției Române.

În cazul posturilor scoase la concurs pentru reîncadrarea celor care au avut calitatea de agent de poliţie şi îndeplinesc condițiile legale pentru ocuparea acestor locuri, doar în județele Ialomița și Giurgiu nu sunt persoane înscrise.

Comentarii Facebook