Basescu: "Procurorii aresteaza primari si ministri, dar acestia sunt achitati!" Unde e problema?


Presedintele Traian Basescu a declarat ca procurorii fac dosare de mantuiala, care se soldeaza cu achitari sau suspendari.

"Faptul ca mai multe dosare prezentate cu tam-tam s-au finalizat cu achitari sau cu suspendari la executare sau cu procurori care, de unde cand au trimis dosarul mancau pamant, prinsesera marii hoti in politica si cand au fost in fata judecatorilor nu stiau cum sa ceara mai repede o sanctiune cu suspendare, dandu-si seama, probabil, ca dosarul nu tine, arata ca avem probleme nu numai la judecatori, ci si la procurori", a declarat Basescu la radioul publi.

Seful statului a subliniat ca procurorii trebuie sa fie atenti atunci cand actiunea lor distruge cariere.

Traian Basescu a mai spus ca sunt multe dosare ale unor oameni politici despre care nu s-a mai auzit nimic. "Ce te faci cu cei care au fost arestati in baza solicitarii procurorului cu putine argumente si pe urma se fac procurorii ca i-au uitat?", a spus Basescu.

"Le-a dat Constitutia putere, le-a dat politicul putere, nu s-a atins nimeni de vreun judecator sau procuror, dar esecurile intra si ele la categoria de care trebuie sa raspunda. Nu numai ca arestezi primari si cand te referi la ministri. Pai, l-am revocat din functie pe Pacuraru, era ministru al Muncii, l-am revocat pe Chiuariu pe dosare DNA. Au fost ministri... si acum eu ce sa-i spun lui Pacuraru?", a afirmat Basescu.

Paul Pacuraru, fostul ministru liberal al Muncii, si Dan Ilie Morega au fost achitati, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, (ICCJ) in procesul in care erau acuzati de coruptie, potrivit Mediafax.

ICCJ a aratat ca interceptarile procurorilor DNA nu dovedesc acuzatiile potrivit carora Dan Ilie Morega ar fi oferit si fostul ministru Paul Pacuraru ar fi primit mita.

Comentarii Facebook