Băsescu, audiat din nou la Parchet, într-un alt dosar



Traian Băsescu s-aa prezentat, joi dimineață, la Curtea Supremă, pentru auddieti într-un dosar în care a fost reclamat că nu și-a dat demisia așa cum a promis, în 2007.

Fostul preşedinte a părăsit instituţia la scurt timp, la ieşire precizând că a fost "audiat pentru fals în declaraţii".

"Pentru că în 2007 am spus că demisioneze în 5 minute de la votul în Parlament şi nu am demisionat. Acum, Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a explicat el, potrivit realitatea.net.

"Parchetul General face un program extrem de alert, dar pot spune că, sigur, nu e o fericire, dar mă voi supune oricărei chemări a instanţelor", a adăugat Băsescu, precizând că citaţia pentru audierea de joi, 8 octombrie, a primit-o ieri, la ora 16.00.

"Este un lucru în forţă... Aleargă agenţii pe oriunde, ca să îmi dea citaţii pentru a doua zi", a mai spus fostul șef de stat

Traian Băsescu a afirmat că nu are niciun motiv de îngrijorare: "Nu, nu mi-e teamă de nimic".

Cu puțin timp înainte de suspendarea sa de către Parlamen, în anul 2007, Băsescu a spus că "în situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim 5 minute de la vot voi demisiona din funcţie".

Totuşi, după ce Curtea Constituțională a validat suspendarea, Băsescu a renunțat la ideea de a-și da demisia, motivând că "o demisie ar fi accentuat criza politică".

Comentarii Facebook