Boc: Doar mamele cu venituri mici ar putea primi banii pentru trusoul bebelusului

Incepand din acest an este posibil ca ajutorul de trusou pentru nou-nascuti sa il primeasca doar mamele care au venituri mici. In plus, s-ar putea reveni chiar la forma initiala a legii, si sa se acorde produse de care copilul nou-nascut are nevoie.

 

Initial, legea privind acordarea trusoului pentru nou-nascuti prevedea ca mamele sa primeasca produsele care care copilul are nevoie: scutece si cosmetice in valoare de 150 de lei.

 

Pana acum, insa, din cauza faptului ca achizionarea produselor dura prea mult s-au acirdat doar bani. Premierul Emil Boc a prelungit acordarea banilor si in 2010, dar a declarat ca este posibil ca de acum incolo sa nu mai primeasca toata lumea acesti bani.

 

  "In loc sa dam la toata lumea 150 de lei, putem eventual sa ridicam valoarea acestui trusou la 200 de lei, dar restrans, la persoanele care au un anumit nivel al veniturilor. A da nediscriminatoriu la toata lumea, si la cel care are Mercedes si vila, si la cel care sta in chirie, poate parea nediscriminatoriu, dar aici este un act de protectie sociala in primul rand si trebuie orientat spre grupurile tinta", a spus premierul Emil Boc.

Comentarii Facebook