Un avion cu 105 pasageri s-a prabusit in Iran. Mai putin de jumatate dintre calatori au supravietuit

Un avion iranian s-a prabusit duminica seara, în nordul Iranului, lângă oraşul Orumiyeh. Din cei 105 pasageri au supravietuit 50.

 

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 19.45 (18.15, ora României). Boeing -ul 727 operat de liniile aeriene iraniene s-a prabusit cu putin inainte de aterizarea in Orumiyeh, la 700 km de capitala Teheran, a declarat purtatorul de cuvant al organizatiei aviatiei civile iraniene, Abbas Mosayebi.

 

Conform oficialilor locali, avionul s-a rupt in mai multe bucati dar nu a avut loc o explozie sau un incendiu. Martorii spun ca zona este afectata de o ceata deasa. Eforturile de salvare sunt ingreunate de ninsoarea abundenta.

 

Mai multe avioane iraniene au fost implicate în ultimii ani in accidente, provocate in principal de vechimea aparatelor si lipsa programelor de intretinere.

 

In iulie, un avion de pasageri a luat foc la aterizare la Mashhad, provocand moartea a 17 pasageri. Cu zece zile inainte, un aparat Tupolev a luat foc in plin zbor si s-a prabusit in nordul Iranului, toate cele 168 de persoane aflate la bord pierzandu-si viata in accident.

 

 

Comentarii Facebook