Guvernul german : Nu folositi Internet Explorer !

Avertizarea emisa de Oficiul Federal pentru securitatea informatiei recomanda utilizatorilor de Internet sa gaseasca un browser alternativ pentru a-si proteja securitatea.


Microsoft a admis ca atacurile recente asupra sistemelor Google au folosit slabiciuni ale sistemului de operare Internet Explorer. Totusi, Microsoft a respins avertizarea facuta de Guvernul german, precizand ca riscul pentru utilizatori e redus.


Thomas Baumgaertner, purtator de cuvant al Microsoft Germania a declarat ca atacul asupra Google a fost facut de ?persoane foarte motivate, cu un scop foarte precis? , insa nu au existat atacuri impotriva unor utilizatori sau consumatori obisnuiti.?

 

Microsoft sustine ca prin alegerea setarii ?high? pentru zona de securitate a browserului se poate compensa bresa existenta , dar in acest fel multe site-uri si functionalitati vor fi blocate.

 

Totusi , Graham Cluley de la firma producatoare de soft anti-virus Sophos, a declarat pentru BBC News ca situatia nu este deloc linistitoare , nu doar ca avertizarea se aplica IE 6,7 si 8 , dar instructiunile despre cum se poate exploata aceasta bresa sunt deja publicate pe Internet.

?Este o vulnerabilitate anuntata in ultimele zile si la care Microsoft nu are inca un patch pentru a o contracara. E ca si cum ti-ai lasa o fereastra deschisa la casa , odata ce se stie cum se poate profita de aceasta bresa, oricine poate face o incercare?.

 

 

Comentarii Facebook