Joi 21 Ianuarie

Atac furibund al Elenei Udrea după ce DNA a cerut încă un aviz de arestare pe numele săuProcurorii DNA au formulat o nouă cerere pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, de această dată în dosarul ”Gala Bute”, deputatul PMP fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită.

Udrea a reacționat la ceea ce se întâmplă prin intermediul unui mesaj transmis de echipa sa de comunicare, pe Facebook.

Noua cerere formulată de DNA către Parlament pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea reprezintă un exces. Avem de-a face cu o situaţie fără precedent în istoria juridică a României ca, pe numele aceleiaşi persoane, să se ceară atâtea mandate de arestare.
Spectacolul generat astăzi, prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecată de la Înalta Curte care va judeca mâine contestaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea, în contextul în care există şanse foarte bune ca aceasta să fie aprobată.

În absolut toate cazurile în care s-a cerut arestarea preventivă – o măsură cu caracter excepţional –, există doar denunţuri, nicio probă concretă. Mai mult, absolut toţi cei care fac denunţuri împotriva Elenei Udrea sunt liberi, mulţi având doar calitatea de martor – denunţător (nici măcar de suspecţi). Ceea ce poate crea impresia că, dacă faci declaraţii împotriva lui Udrea (indiferent dacă sunt adevărate sau nu), eşti scutit de a răspunde în faţa Justiţiei.

Pare evident că se doreşte „îngroparea Elenei Udrea în dosare”, iar această morişcă s-a pus în funcţiune după denunţul făcut la DNA pe 30 ianuarie împotriva generalului Florian Coldea şi după interviul acordat la Hotnews. Nu există nicio altă explicaţie pentru această desfăşurare abruptă a evenimentelor în condiţiile în care faptele imputate s-ar fi produs în urmă cu mai mulţi ani”, se arată în postare.

Udrea se află deja în arest preventiv, fiind cercetată în dosarul ”Microsoft”, dosar în care este cercetat și fostul său soț Dorin Cocoș.

.

Comentarii Facebook