Băsescu a comentat cazul Elenei Udrea: Am încredere în acest om



Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a discutat, luni seara, în cadrul emisiunii "Vorbeşte liber", de pe TVR 1, despre cazul Elenei Udrea.

Băsescu a precizat că are ”încredere în acest om”, dar că va respecta decizia judecătorilor dacă o vor găsi vinovată.

Întrebat cum comentează acuzele că justiţia a aşteptat să îşi termine mandatul pentru a începe urmărirea penală în cazul Elenei Udrea, fostul preşedinte a răspuns că, din perspectiva sa, totul este "o minciună".

"Este o minciuna. Eu nu am avut nicio informaţie până când nu am plecat din mandat ca Elena Udrea ar fi implicată in lucruri ilegale. Mai mult, nici în mult discutata Gala Bute, până nu am plecat din mandat, Elena Udrea nu a fost chemată vreodată să dea o declaraţie sau explicaţii. Vă pot spune cu certitudine că nu voi intra în corul mediatic care se desfăşoară acum la adresa Elenei Udrea, mai ales că mâine (n.r. marţi) acest om se prezintă în faţa judecătorilor.

Voi respecta ceea ce am respectat în tot mandatul meu comportamentul prin care să nu încerc să influenţeze vreo decizie. Orice aş spune despre dosare i-aş face un deserviciu. Eu vă pot spune doar despre mine în raport cu Elena Udrea: am încredere în acest om. Când un judecător va spune că e vinovată voi recunoaşte decizia judecătorilor.

Ultimul meu gest legat de justiţie a fost aprobarea cererii de începere a urmării penale pentru cinci foşti miniştri. Am încheiat conferinţa de presă spunând că aceşti oameni nu sunt vinovaţi. În acest moment ei merg în faţa justiţiei şi vor răspunde acolo. E şi aşa un linşaj mediatic...

Recunosc că este o situaţie, o avalanşă....trebuie sa fii extrem de tare ca să rezişti, să ai un caracter extrem de puternic pentru că altfel te prăbuşeşti moral şi un om care nu se mai poate bate pentru dreptatea lui e un om condamnat. Eu cred ca Elena Udrea e un om care nu minte, eu aşa o ştiu şi în care poţi să ai încredere. Eu n-am auzit-o pe femeia asta vorbind de bani, să ia bani să facă ceva, sunt 11 ani de când colaborez cu ea şi am şi investit enorm încredere şi politic.

Nu vreau să intru în discuţii pe speculaţii, am încredere şi în justiţie şi în Elena Udrea. Fiecare are dreptul să spună ce crede şi ce ştie, este datoria instituţiilor statului să ancheteze astfel de suspiciuni. Nu este calitatea mea sa le comentez. Un om într-o instituţie poate greşi, dar asta nu înseamnă blamarea instituţiei, Nu o să spun vreodată că SRI este o instituţie compromisă, pot fi oameni", a spus Traian Băsescu, potriit realitatea.net.

Comentarii Facebook