Arde Grecia. Imagini apocaliptice cu pădurile arzând - FOTO

 

O serie de imagini apocaliptice cu pădurile Greciei arzând fac înconjurul lumii. 

 

Pare de necrezut apocalipsa din Grecia: duzini de oameni morti in incendiu, la cativa metri de plaja, pare ca n-au mai apucat sa ajunga la apa ... De fapt, cum ne spun mereu pompierii, degeaba ajungeau, in incendii se moare in primul rand din intoxicatia cu fum. E ca la Pompeii: trebuie sa lasi totul si sa fugi pana nu te ajunge norul din urma. Cand te ajunge focul, esti deja mort demult.

 

Pozele sunt chiar langa Atena, toti am trecut prin locurile astea si puteam fi chiar acum acolo”, scrie pe Facebook Sorin Ioniță, expert în politici liberale.

 

Incendiul din Grecia s-a declanşat într-o pădure de pini din apropiere de Kineta, la circa 54 de kilometri vest de capitala Greciei. 60 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 150 de oameni au fost răniţi.

 

Cea mai mare parte a victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localităţii balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena.

 

Autorităţile din Grecia au emis un avertisment de incendiu în mai multe regiuni ale ţării. Astfel, conform datelor Protecţiei Civile, există un risc foarte ridicat (nivelul 4 - culoarea portocalie pe hartă) de incendii în Grecia Centrală (Viotia, Fthiotida, Fokida) și Peloponez (Corint, Achaia, Argolida, Arkadia, Lakonia) și insula Evia.

 

Ministerul român al Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetație, declanşate şi în contextul unui val de căldură, care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunțat o înrăutățire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină, vânt puternic și scăderea semnificativă a temperaturii.

 

Vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade și insulele din nordul și estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

 

Comentarii Facebook