Anunțul unui membru CNA din Cluj: Peste 100 de instituții mass-media sunt in insolvență

 

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a vorbit despre efectele pe care acesta le-ar putea avea codul insolvenței asupra mass-media.

"Nu cred că cei care au redactat codul şi-au dorit să aducă o penalizare jurnaliştilor, dar implicit asta se întâmplă. Părerea mea este că pur şi simplu s-a dorit ca multe din firmele care deţin licenţe şi care nu se mai descurcă să fie duse la faliment. E părerea mea, poată că e nevoie de frecvenţe noi, pentru că se aplică şi spectrului radio, poate că e nevoie de satisfacerea unei clientele politice, orice se poate. Cert este că în momentul în care suspenzi licenţa unui post de televiziune, chiar şi pentru două zile, nu pentru 3-5 luni, cât ar putea dura pentru momentul în care planul de reorganizare este aprobat, chiar şi două trei zile dacă licenţa e suspendată, acel post de televiziune pierde bani, pierde telespectatori şi se îndreaptă spre faliment", a spus Valetin Jucan la Realitatea TV.

Acesta a mai precizat că peste 100 de firme care deţin licenţe comerciale sunt în inaolvență: "Vă asigur că, din aceste 813 firme, peste 100 sunt în insolvenţă".

Comentarii Facebook