Adevărul despre ce conțin suplimentele naturale. Vezi ce efecte grave pot avea


Potrivit unui studiu realizat recent în Canada, mai multe suplimente naturale bazate pe plante au în compoziția lor o serie de ingrediente care nu sunt menționate pe etichetă și care pot cauza efecte secundare foarte grave.

Specialiştii au analizat 44 de produse pe bază de plante, fabricate de 12 companii şi vândute în SUA şi în Canada, folosind pentru identificarea speciilor plantelor din produse tehnica numită codul de bare ADN.

Iată ce arată rezultatele studiului:

Aproape 60% dintre produsele analizate conţineau substanţe care nu erau trecute pe lista de ingrediente.

În aproape o treime dintre suplimente, ingredientul principal era înlocuit cu un produs diferit.

Peste 20% dintre suplimente conţineau, pe lângă ingredientul principal, ingrediente "de umplutură" ca orez, grâu sau soia.

50% dintre suplimentele analizate conţineau ingredientul principal menţionat pe ambalaj, dar, dintre acestea, 30% conţineau şi ingrediente de umplutură sau contaminanţi (urme de diferite plante din alte specii decât cele trecute pe lista de ingrediente)

Din cele 12 companii ale căror produse au fost analizate, doar 2 produceau suplimente care nu conţineau înlocuitori, ingrediente de umplutură sau contaminanţi.

Având în vedere că există mii de firme care produc astfel de suplimente şi că aceste produse sunt consumate de tot mai multe persoane, pericolul la adresa consumatorilor nu este neglijabil, afirmă cercetătorii.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook