Miercuri 24 Aprilie

Anonymous a creat un sistem de operare! 40.000 de persoane il folosesc

 

Gruparea Anonymous a creat un sistem de operare care a fost descarcat de aproape 40.000 de persoane.

Sistemul de operare este bazat pe Ubuntu, una dintre cea mai populare versiuni a sistemului de operare open-source Linux, potrivit BBC Online.

Desi autorii noului sistem de operare sustin ca fac parte din Anonymous, o celula a acestei grupari de hackeri, AnonOps, s-a distantat de proiect si le-a transmis internautilor ca sistemul de operare este insetat cu virusi informatici. Creatorii sai neaga insa ca ar fi incorporat in el software de tip malware.

Dimensiunea de operare a sistemului are o dimensiune de 1,5 GB si include cateva software-uri pentru verificarea unor vulnerabilitati ale bazelor de date, pentru spargerea unor parole, dar si pentru pastrarea anonimatului pe internet.

Specialistii in IT au precizat ca au nevoie de timp pentru a vedea daca acest sistem de operare contine virusi sau nu.

Graham Cluley, cercetator la firma de securitate IT Sophos, s-a declarat mirat ca aproape 40.000 de oameni au descarcat deja sistemul de operare. "Cine ar avea incredere intr-un software creat de persoane necunoscute de pe o pagina web despre care nu stiu daca este sigura sau nu?", a declarat Cluely, spunandu-le oamenilor sa fie totusi foarte precauti in ceea ce priveste sistemul de operare Anonymous.

Comentarii Facebook