Angela Merkel aleasă drept ajutor la ”Vrei să fi milionar”



Un moment inedit a avut loc în cadrul emisiunii ”Vrei să fii milionar”, varianta din Germania, unde un concurent a apelat la cancelarul Angela Merkel la varianta de ajutor ”Sună un prieten”.

Wolfgang Bosbach, 61 de ani, deputat și fost lider al grupului parlamentar al CDU (Partidul creștin-democrat) din Bundestag, ar fi vrut să fie ajutat de cancelarul Angela Merkel la a 14-a întrebare, care valora 500.000 euro, relatează lesechos.fr, citat de Agerpres.ro.

După ce a epuizat celelalte variante de ajutor, lui Bosbach i-a venit ideea să o sune de pe telefonul său mobil pe Angela Merkel, însă după două încercări a renunțat fiindcă prietenul apelat nu a putut fi contactat.

Cred că se ocupă de salvarea lumii”, a spus omul politic, spre amuzamentul publicului.

Cancelarul german a intervenit totuși în emisiune, trimițându-i lui Bosbach un mesaj pe telefonul mobil: ”OK, nu contează despre ce era vorba. Cu căldură, AM”, i-a scris cancelarul german concurentului.

Întrebarea la care Wolfgang Bosbach nu a știut să răspundă a fost: ”O mașină de spălat din RDG, model WM66, a ajuns celebră fiindcă utilizatorii puteau să o folosească și la: a) producerea curentului electric b) pregătirea conservelor de fructe c) aspirarea prafului d) recepționarea unui post de radio vest-german?”.

Răspunsul corect era b). Neputând conta pe ajutorul ultimului joker, concurentul s-a retras, câștigând 125.000 euro. De această sumă vor beneficia două fundații de ajutorare a copiilor și a persoanelor cu dizabilități.

Comentarii Facebook