Amendă de 20.000 de lei pentru Antena 3 din cauza lui Mircea Badea



Postul de televiziune a fost amendat de către CNA cu suma de 20.000 de lei pentru emisiunile "În gura presei" şi "Sinteza zilei", în care Mircea Badea a folosit un limbaj injurios şi în care au fost aduse acuzaţii preşedintelui Traian Băsescu, fără a fi prezentate dovezi.

Preşedinţia a sesizat Consiliul în legătură cu mai multe emisiuni difuzate de Antena 3 în perioada noiembrie-decembrie 2013("Sinteza Zilei" din 4 decembrie, "Esenţial" din 22 noiembrie şi emisiunile de ştiri din 15 noiembrie, în care a fost difuzată ştirea intitulată "Palatul Cotroceni, plin de bacterii").

Potrivit Preşedinţiei, în aceste emisiuni "au fost lansate acuzaţii defăimătoare" la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi în care au fost făcute "afirmaţii neadevărate" despre acesta, dar şi despre Palatul Cotroceni. În urma discuţiilor membrilor CNA, niciuna dintre emisiunile sesizate de către Administraţia Prezidenţială nu a fost reţinută de membrii CNA în sancţiunea de 20.000 de lei, informează realitatea.net.

Ediţia din 14 noiembrie a emisiunii "Sinteza zilei" a fost reclamată la CNA de o persoană fizică. În acea emisiune a fost analizat subiectul achiziţionării de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Băsescu, a unui teren în comuna Nana, potrivit monitorizării realizate de CNA.

AMenda a fost propusă pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului în ediţia din 14 noiembrie a emisiunii "Sinteza zilei", moderată de Mihai Gâdea, şi în ediţiile din 2 şi 3 decembrie ale emisiunii "În gura presei", realizată de Mircea Badea.

Invitați în cadrul emisiunii lui Gâdea au fost Dana Grecu, Bogdan Teodorescu, Mircea Badea şi Mugur Ciuvică, care au vorbit despre subiecte precum "averea fabuloasă a familiei Băsescu", "6 palate la dispoziţia lui Băsescu", "familia prezidenţială în tandreţuri cu şeful securităţii", "implicarea oamenilor statului în afacere", "un milion dubios de la Banca Statului", "dovada că Băsescu este implicat în trafic de influenţă", "Băsescu cercetat în 2004 pentru spălare de bani", "Dosarul, clasat din cauza imunităţii".

De asemena, Mircea Badea a făcut o serie de comentarii folosind expresii precum "băsista aia maniacă, soneria Matei!", "băsiştii ăştia palii", "mostră de tupeu pestilenţial" etc. Acesta a mai făcut și afirmația : "Dacă există lege în România şi justiţie, Traian Băsescu va trebui să moară în puşcărie. Ăsta este destinul corect al acestui accident hidos din punct de vedere istoric".

Tot Mircea Badea este responsabil pentru folosirea unor expresii cu "limbaj injurios", potrivit membrilor CNA, în cadrul edițiilor din 2 și 3 decembrie ale emisiunii ”În gura presei”.

Comentarii Facebook