Alimentele care te feresc de răcelile de sezon


Cea mai uşoară şi sigură cale de scăpa de răcelile de sezon este să consumi alimente care te ajută să te fereşti de viroze şi îţi cresc imunitatea.

Citricele - clementinele, în special, au o concentraţie foarte mare de vitamina C, dar sunt în acelaşi timp printre cele mai dulci citrice, iar nutriţioniştii recomandă consumarea întregului fruct nu doar sucul acestuia. Vitamine C o mai poţi obţine, dacă nu-ţi plac citricele şi din căpşune, guava, kiwi şi papaya, potrivit Realitatea.

Usturoiul - are proprietăţi naturale antibiotice şi proprităţi de întărire a sistemului imunitar, datorită unui compus activat prin mărunţirea sau  zdrobirea usturoiului, numit alicina.

Supa de vită cu fasole - combbinaţia de carne şi fasole oferă un cocktail puternic de vitamine şi minerale benefice sistemului imunitar. Conţinutul ridicat de vitamina B ajută la apărarea organismului împotriva virusurilor, iar carnea oferă un conţinut ridicat de fier.

Laptele - este bogat în calciu şi acest mineral este prezent în aproape toate suplimentele alimentare pentru creşterea imunităţii.



Comentarii Facebook