Medicul Brădişteanu trimis în judecată pentru că l-a favorizat pe Năstase


Medicul Şerban Brădişteanu, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a fost trimis în judecată, joi, 6 decembrie, pentru favorizarea lui Adrian Năstase.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Şerban Alexandru Brădişteanu, medic şef de secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. ACesta este acuzat de favorizare a infractorului, infracţiune în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie, se arată într-un comunicat de presă de joi al DNA, potrivit Mediafax.

În rechizitoriul trimis de procurori instanţei, se arată că, în 20 iunie, după decizia instanţei de condamnare la doi ani de închisoare cu executare, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, fiind dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

"În condiţiile în care Adrian Năstase şi-a provocat leziuni prin împuşcare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti şi, cu această ocazie, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase Adrian", au notat procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au mai precizat că Brădişteanu s-a folosit de prerogativele sale de medic specialist cardiovascular şi şi-a asumat internarea lui Năstase.

"În continuare, deşi nu a făcut nicio menţiune cu privire la necesitatea unei intervenţii chirurgicale cardiovasculare în fişa medicală a persoanei condamnate, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că persoana condamnată are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic", au mai arătat procurorii.

De asemenea, Brădişteanu mai este acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat, iar toate acestea au dus la prelungirea internării în spital şi amânarea transferului la o o unitate de detenţie.


Comentarii Facebook