Alimentele care te ajută să te lași de fumat


Fumatul este un viciu de care te poți lăsa foarte greu, dar potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, consumul zilnic de fructe și legume proaspete timp de 14 luni îi ajută pe aproximativ o treime dintre fumători să renunțe la fumat.

Un studiu realizat la The State University of New York, la care au participat 1.000 de voluntari fumători, a concluzionat că persoanele care mănâncă, zilnic, patru porţii de fructe şi legume au şanse mari să renunţe la tutun. În urma studiului, care a durat 14 luni, o treime din fumătorii care au respectat acest obicei alimentar au renunţat la viciu.

Potenţează gustul neplăcut al ţigărilor
Multitudinea de fibre din fructe şi legume dă senzaţia de saţietate şi, spre deosebire de alte alimente, potenţează gustul neplăcut al ţigărilor, fapt ce reduce dorinţa de a fuma, susţin cercetătorii americani. 16% din fumătorii participanţi la studiu au afirmat că nu suportă ţigara dacă înainte au mâncat fructe sau legume crude, în timp ce 44% au afirmat că după un pahar de vin sau bere, ţigările merg de minune. Dintre cei 1.000 de voluntari, 45% au declarat că după ce au băut cafea sau alte băuturi pe bază de cafeină au simţit nevoia de a aprinde o ţigară.

Citește mai departe pe Ziarulring.ro

Comentarii Facebook