Alimente care îţi cresc libidoul

 

Diverse alimente pot crește nivelul libidoului în condițiile în care mulți factori contributie la descresterea acestuia: stresul, toxicitatea mediului si dieta de slaba calitate.

 

1. Somonul. Somonul salbatic este o sursa excelenta de omega 3, acizii grasi EPA si DHA ajuta la mentinerea fluiditatii membranelor celulelor. Acesti acizi pastreaza sanatatea sistemului cardiovascular prin reducera inflamatiei, prevenirea formarii cheagurilor de sange si mentinerea grasimilor din sange la un nivel normal. Somonul poate fi pregatit pe gratar, fiert sau adaugat la omleta sau salata. Omega 3 poate fi, de asemenea, gasit in alti pesti grasi precum tonul, codul negru sau macroul.

 

2. Avocado. Acest fruct bogat in grasimi contine omega 3 si omega 9. Cum acesti acizi sunt anti-inflamatorii mentin sanatatea sistemului cardiovascular si regleaza nivelul glicemiei. In plus, avocado este bogat in fibre si in antioxidanti precum vitamina C, vitamina K, si vitamine de tip B. De asemenea, fructul reprezinta o sursa de proteine de calitate. Pentru a beneficia de toate aceste calitati ale fructului, consumati-l crud si in salate. Grasimile sanatoase din el ajuta si la cresterea absortiei de fitonutrienti din legumele cu funze verzi, morcovi si tomate.

 

3. Pepenele. Pepenele este bogat in citrulina – ajuta la regularizarea productiei de monoxid de azot (acid nutric), care ajuta la dilatarea vaselor de sange. De asemenea, contine licopen si beta-caroten care actioneaza ca antioxidanti si protejeaza celulele. Il poti consuma singur sau intr-o salata de fructe.

 

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro.

Comentarii Facebook