Sambata 25 Martie

Adrian Ghenie: Nu am milioane. Am luat ţeapă. Am vândut tablourile pe nimic

 

Pictorul de succes Adrian Ghenie, format la Cluj, le-a vorbit tinerilor despre așa-zisa lui avere, dar le-a dat și sfaturi. 

 

Pictorul s-a întâlnit cu liceeni în Alexandria, pentru a povesti despre artă și succesul lui. Surprinzător, Adrian Ghenie le-a spus că a luat țeapă cu tablourile vândute de alții pe milioane, iar el pe nimic. 

 

Seara Povestitorilor, desfăşurată joi în cortul Scena 9 din faţa Casei de Cultură din Alexandria, avea ca temă ”poveşti de succes”, scrie Adevărul.ro.

 

Legat de fabuloasele sale vânzări, Ghenie a cerut ca presa din România să nu îi mai calculeze averea, pentru că lucrurile stau diferit. El şi-a vândut picturile demult, fără a păstra drepturi de autor. ”Mi-am dat acele lucrări pe degeaba sau pe foarte puţin. Acum ei (cumpărătorii n. red.) şi le vând între ei, la diverse case de licitaţii”, a explicat pictorul.

 

Ghenie nu a vorbit despre faptul că aceste tranzacții i-au crescut mult renumele, iar operele lui actuale se vând mult mai bine. 

 

Ca sfaturi, pictorul format la Cluj le-a spus tinerilor să nu asculte niciun sfat. ”Vestea bună este că oricare din voi cei de aici poate fi actor, pictor sau orice altă carieră îşi doreşte. Vestea rea vine de-abia acum: pe acest drum sunteţi singuri, nu trebuie să ascultaţi de nimeni“, le-a spus el, extrem de sincer.

Comentarii Facebook