Accident feroviar in Polonia cu peste 20 morti si 50 raniti VIDEO


O catastrofa feroviara s-a produs in Polonia, soldata cu cel putin 20 oameni morti si peste 50 raniti. Autoritatile anunta ca s-au ciocnit doua trenuri de pasageri.

In cele doua trenuri rapide se aflau aproximativ 350 de persoane. Accidentul s-a produs la Szczekociny, in sudul Poloniei. "Pana in prezent, bilantul acestei enorme catastrofe feroviare se ridica la 20 morti", a declarat ministrul de Interne Jacek Cichocki, prezent la locul incidentului.

Pana acum circa 60 de persoane au fost spitalizate, majoritatea in stare grava. "Este cea mai mare catastrofa din ultimii multi ani", a spus si premierul polonez Donald Tusk.

Un tren se deplasa pe ruta Varsovia-Cracovia, iar cel de-al doilea de la Przemysl la Varsovia. Coliziunea s-a produs un in jurul orei 21.00 (n.red. 22.00 ora Romaniei), dupa ce ambele trenuri au ajuns pe aceeasi cale ferata.

"Conditiile sunt foarte dificile. Trebuie taiate elementele dislocate. Unul dintre vagoane este rupt in doua, este vorba despre ultimul loc care nu a fost inca verificat. Se pare ca nu mai sunt persoane ranite aflate in stare de constienta in vagoane", a precizat ministrul de Interne.

Cea mai mare catastrofa feroviara din Polonia s-a produs in 1980, soldata cu 67 de morti si 62 de raniti.


Comentarii Facebook