A fost inventat aparatul care transformă apa în VIN. Vezi cum arată VIDEO


Doi sommelieri din din Statele Unite ale Americii au realizat un aparat ”miraculos”, care transformă apa într-un vin de calitate superioară, în doar trei zile, cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil.

Aparatul poartă numele de Maşina Minune făcând aluzie la „minunea” înfăptuită de Iisus, care a transformat apa în vin la nunta din Caana.


Pentru a obţine vinul dorit, utilizatorul adaugă în aparat apă şi anumite incredinte (drojdie şi concentrat de struguri), alege tipul de vin şi porneşte Maşina Minune.

Deşi nu au oferite detalii tehnice despre invenţia lor, creatorii aparatului, Kevin Boyer şi Philip James, au spus că acesta are în interior un fel de cameră de fermentaţie care poate asigura, la nevoie, chiar şi două stadii de fermentare a vinului. Proiectul are încă nevoie de finanţare, dar, când aparatul va fi lansat pe piaţă, va costa 500 de dolari, informează descoperă.ro.

Ingredinetele necesare pot fi cumpărate de pe site-ul Miracle Machine sau de pe Amazon şi vor costa aproximativ 2 dolari pentru a obţine o sticlă.

Momentan sunt disponibile ingredientele pentru 6 tipuri de vin: Cabernet Sauvignon şi Chardonnay din Napa Valley, Pinot Noir din Oregon, un amestec toscan din Italia, Sauvignon Blanc de Sonoma şi vin de Burgundia.

Cei doi sommelieri au pornit o campanie pe kickstarter pentru a-și putea finanța proiectul, pentru că multe persoane din industria viticolă nu susțin realizarea acestui aparat.


Comentarii Facebook