Bendeac intervine în discuția privind eliberarea lui Gică Popescu

 

Actorul Mihai Bendeac a intervenit în scandalul iscat de condamnarea lui Gică Popescu și și-a spus, acid, părerea.

 

Observ o rumoare ce tinde sa capete aspecte isterice in ceea ce privește condamnarea lui Gica Popescu. Din ce in ce mai insistent, exista o presiune in sensul gratierii lui in baza performantelor sportive (de necontestat) ce au adus, fără îndoială, servicii imaginii României la nivel global. Corect. Dar nu cumva tocmai asta constituie, paradoxal sau nu, o circumstanta agravanta? Am sa va explic de ce. Profesia de fotbalist, precum si cea de actor, muzician sau creator de moda, are avantajul de a fi in lumina reflectoarelor. Meritul nu aparține insa fotbalistului. Asa e realitatea. Exista mai multi microbisti decat pasionati de fizica cuantica. Unii se nasc talentati pentru asta. Alții sunt ceasornicari extraordinari. Alții sunt sahisti de excepție. Nu este vina lor ca cinematografia, teatrul, televiziunea sau radioul sunt medii unde anumite activități au o pondere infinit mai mare. Printre ele, fotbalul”,  a spus Bendeac pe contul său de Facebook.

 

Dar oare Gica Popescu este un erou? Sau doar un om care si-a făcut datoria impusă de profesia pe care a imbratisat-o? Cu ce este mai presus Gica Popescu decât un brutar talentat care își respecta si iubeste clienții, oferindu-le produse exceptionale? Gica Popescu are o cariera de respectat. Pentru care, insa, a fost REMUNERAT! El a fost plătit ca sa joace fotbal. Atât la echipele de club, cât si la echipa naționala. Sigur, la echipa naționala, cu sume insignifiante fata de Barcelona sau Galatasaray. Dar exista un interes legitim atunci cand activezi in echipa naționala si joci la campionate mondiale, unde ești văzut, remarcat si, eventual, curtat de către marile cluburi. De ce spun ca Gica Popescu are, mai mult decât ceilalți condamnati, circumstanta agravanta? Fiindcă notorietatea, gloria, celebritatea, nu sunt, nu trebuie sa fie, niște privilegii cu beneficii egocentriste. Căci dacă pe brutar sau pe ceasornicar nu-i cunoaște nimeni, pe Gica Popescu îl cunosc toți”, a adăugat el.

 

Si asta, prieteni, devine o obligație. Constiinta este cea care te impinge sa folosești notorietatea pentru a oferi un exemplu. Pentru a redresa aceasta planeta in care miliarde de oameni mor de foame, in timp ce alții construiesc catedrala de sute de milioane de euro. Sa folosești faptul ca ești celebru pentru a transmite mesaje pline de umanitate, de pacifism. Sa fii un exemplu. Pentru asta. Nu pentru bisnita alături de niște mafioti. Pe de alta parte, dacă brutarul sau ceasornicarul ar fi făcut bisnita si ar fi fost condamnati, ne era egal cu zero si nu ar fi știut nimeni. Fiind Gica Popescu, o lume întreaga a auzit in aceste zile despre România... De asta consider eu ca, deși pedeapsa este oarecum exagerata, circumstanta gloriei si profesionalismului desavarsit este una , repet, agravanta, nu atenuanta. PĂRERI?”, a incheiat Mihai Bendeac comentariul despre arestarea lui Gică Popescu.

Comentarii Facebook