8 sfaturi pentru a te calma în 30 de secunde


În zilele în care ești foarte stresat și nu ai timp să încerci metodele moderne antistres, nu trebuie să treci cu vederea peste modalitățile simple și rapide, care nu ocupă mai mult de 30 de secunde din timpul tău, pentru a te calma.

Iată câteva sfaturi antistres de 30 de secunde:

Sfatul antistres #1: Respira adanc
70% din reziduuri sunt eliminate cu ajutorul plamanilor. Pune mana pe abdomen si simte cum se mareste si se micsoreaza cu fiecare respiratie. Doar 30 de secunde de respiratie adanca pot face minuni.


Sfatul antistres #2: Spune propozitii motivationale
Repeta o afirmatie puternica, motivationala, timp de 30 de secunde. Daca este o propozitie scurta, de exemplu: „Sunt puternic!” sau „Nu ma voi enerva”, vei realiza ca o poti repeta de foarte multe ori in doar 30 de secunde. Efectul este garantat


Sfatul antistres #3: Fa stretching
Ridicate in picioare, intinde-te, du bratele catre cer si inchipuie-ti ca atingi norii sau stelele timp de 30 de secunde. Iti vei relaxaza muschii incordati, dar si nervii.


Sfatul antistres #4: Zambeste des
Prin zambet, sute de muschi se relaxeaza si se elimina din corp stresul si tensiunea. Ar fi bine sa gasesti mai des un ragaz de 30 de secunde, dar chiar si o data daca incerci o sa inceapa sa-ti placa.


Sfatul antistres #5: Hidrateaza-te
Creierul tau este aproximativ 75% apa. Si nu este singurul organ a carui functionare depinde direct de aportul de apa. Tot organismul are nevoie de apa pentru a face fata unei zile normale. Bea un pahar cu apa, nu-ti ia decat 30 de secunde.


Citește mai departe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook