8 alimente surprinzătoare pe care le poți găti pe grătar


Prima dată când auzi de grătar te gândești la carne, însă există multe alte alimente care sunt și sănătoase, dar și gustoase, care pot fi gătite pe grătar.

Iata cateva exemple oferite de medici nutritionisti pentru Webmd.com:

1. Salata

Desigur, salata ti-o imaginezi doar in bol, sub forma de… salata. Nu te-ai gandi niciodata s-o pui pe gratar. Stropeste miezul de la salata cu putin ulei de masline, otet, sare, piper, apoi rumeneste-l timp de trei minute pe gratar. Vei vedea cat este de gustos.

2. Pepene

Presara putina sare pe feliile de pepene si pune-le pe gratar. Imbinarea aromelor cu mirosul usor afumat va fi de senzatie.

3. Pizza

Toata lumea stie ca pizza se pregateste la cuptor. Insa la fel de bine poate fi facuta si pe gratar. Iti trebuie doar un blat de pizza din faina integrala, pe care sa-l asezi direct pe gratar (ai grija ca acesta sa fie foarte foarte fierbinte, altfel se lipeste). Cand s-a facut pe o parte, intoarce foaia pe gratar si adauga topping-urile preferate.

4. Mango

Vrei un barbeque sanatos? Incearca niste mango. Bogat in fibre si vitaminele B6, A si C, mango este un adevarat super-fruct.


Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook