Te-ai ars la plajă? Cât de util e iaurtul să te calmezi

 

Ne place să stăm la soare, să lenevim ore în şir pe şezlog, în speranţa că pielea noastră va căpăta o nuanţă perfectă de bronz.

 

Ideal ar fi să folosim creme cu factor de protecţie ca să nu ajungem în astfel de situaţii. Pentru că oricât de rezistentă este pielea ta în faţa radiaţiilor UV, sunt şanse destul de mari să suferi din cauza arsurilor solare dacă nu foloseşti creme şi dacă stai la soare între orele 11-16.

 

Partea bună este că poţi diminua din gravitatea arsurilor solare, cu ajutorul unor remedii ieftine şi eficiente, care atenuează iritaţia şi ameliorează senzaţiile de usturime sau mâncărime. Cea mai veche metodă naturistă de a-ţi trata arsurile solare este iaurtul folosit pe post de cremă. 

 

Este cunoscut faptul că iaurtul reduce inflamaţiile, scade temperatura locală şi te scapă de usturime atunci când pilea ta a fost arsă de soare. Unge-te cu iaurt, aşteaptă câteva minute şi fă un duş rece! 

 

Vei simţi imediat o senzaţie de răcorire, iar culturile de bacterii active din iaurt îţi vor corecta pH-ul pielii şi vor ajuta în procesul de vindecare.  

 

Deoarece conţine proteine, calciu, vitamina D şi probiotice, iaurtul face minuni pentru piele (iar aici nu mă refer doar la pielea arsă de soare). Tocmai de aceea, iaurtul este folosit în foarte multe tratamente naturiste care ajută la hidratarea pielii, luptă împotriva acneei, previn îmbătrânirea prematură sau atenuează petele.

 

Lapte rece

 

Dacă nu ai la îndemână un iaurt natural cu culturi vii, aplică pe piele puțin lapte integral rece. Folosit pe o compresă rece, laptele poate diminua și senzațiile de arsură și de mâncărime.

 

Detalii pe eva.ro

Comentarii Facebook