6 obiceiuri sănătoase cu care să-ţi începi ziua


Pentru a avea energie şi combustibil pentru întreaga zi ai nevoie de ceva care sa te surmonteze sau sa te pună pe picioare.

Dacă se întâmplă să te trezeşti mai obosit decât te-ai culcat, să fii fără chef, să tragi de tine pentru a putea face fiecare pas, iată 6 obiceiuri sănătoase care te pot ajuta, potrivit sfatulparintilor.ro.

1. Primul lucru pe care îl faci dimineaţa este să mănânci un mic dejun sănătos şi echilibrat - micul dejun trebuie să fie un obicei sănătos. Dacă esti tot timpul pe fugă dimineaţa, schimbă rutina. Culca-te mai devreme şi trezeşte-te mai devreme, astfel încat să ai timp pentru micul dejun. Pentru a avea energie fizică şi mentală pentru întreaga zi, trebuie să mănânci un mic dejun sănătos şi echilibrat.

2. Ascultă muzică pentru a începe ziua în forţă - muzica are un efect pozitiv asupra stării de spirit a oamenilor şi chiar asupra sănătăţii, tocmai de aceea, poţi asculta muzică în timp ce te îmbraci, în timp ce eşti la duş, în timp ce faci mişcare sau în timp ce mănânci. Cu cât mai veselă şi mai alertă, cu atât mai bine. Vei intra în ritm şi vei avea un aer optimist întreaga zi.

3. Fă stretching la duş ca să detensionezi muşchii - apa fierbinte îţi va ajuta muşchii să te relaxezi, iar câteva mişcări de stretching îţi vor prinde numai bine.

4. Bea ceai verde ca să te calmezi - ceaiul verde are proprietăţi curative, dar şi efect de calmare, proprietăţi care fac bine atât sănătăţii, cât organismului, în general.

5. Fă-ţi un jurnal pentru a-ţi gestiona emoţiile - deşi poate părea demodat pentru unii sau o pierdere de vreme pentru alţii, jurnalul este o modalitate de a "fenta" stresul. Dacă vei reflecta asupra gândurilor tale din ziua anterioară sau asupra aşteptărilor tale pentru ziua următoare, vei fi mai conştient de ceea ce ţi se întâmplă.
 
6. Fă o plimbare dimineaţa pentru a reduce tensiunea arterială - o plimbare uşoară dimineaţa are multe avantaje asupra sănătăţii: te eliberează de stres, reduce tensiunea arterială. Fără stres şi cu o tensiune normală reduci riscurile dezvoltării unor boli cardiovasculare.


Comentarii Facebook