6 lucruri care nu te așteptai să te facă fericit


Există multe rețete ale fericirii care spun că dacă urmezi anumiți pași în viață, poți ajunge să fi fericit. Un nou studiu însă, prezintă o serie de descoperiri care ar putea să îți schimbe părerea despre aceste lucruri.

Iata 6 lucruri ciudate la care nu te astepti sa te faca fericit.

1. Filmele drama
Pune Titanicul pe lista ta de lucruri care te fac fericit. Sigur, povestea tragica de dragoste te va face sa izbucnesti in lacrimi, insa la finalul filmului, iti vei aminti de toate lucrurile frumoase din viata ta si, prin urmare, vei primi o doza mare de fricire, sustin cercetatorii de la Universitatea din statul Ohio. Cu cat povestea este mai trista cu atat te vei simti mai fericit la finalul ei, spun oamenii de stiinta.


2. Inaintarea in varsta
Scanarea creierului a ararat ca, la orice varsta, celulele noastre cenusii danseaza fericite, de fiecare data cand observam lucrurile bune, indiferent ca este vorba despre o doza dubla de ciocolata, o femeie frumoasa sau un act de bunatate. In plus, pe masura ce inaintam in varsta, neoronii nostri reactioneaza mai putin intens la lucrurile negative pe care le vedem sau auzim. Rezultatul: pozitivitatea are de castigat. Poate tocmai de aceea, intr-un sondaj national recent din SUA 45% dintre persoanele peste 50 de ani au declarat ca sunt optimisti cu ceea ce le rezerva viitorul, iar 60% dintre respondenti au declarat ca sunt convinsi ca arata cu 5 ani mai tineri decat varsta reala.


3. Un zambet fals
Zambeste si treci mai departe nu este chiar un sfat atat de rau. Zambetul fals reduce stresul si imbunatatestea starea de spirit, conform unui studiu realizat la Universitatea Kansas. Cercetatorii le-au cerut voluntarilor sa tina un pix in gura pentru a crea un zambet lanr, un zambet standard sau o fata neutra (motivul studiului a fost ascuns participantilor). Unora li s-a cerut sa zambeasca. Apoi, toti au fost supusi unor teste stresante in laborator. Zambitorii, chiar si cei care au mimat zambetul prezentau un ritm cardiac mai scazut, semn ca nu era prea stresati.


Citește mai departe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook