6 alimente foarte sănătoase pe care nu le consumăm


Legumele şi fructele se află întotdeauna în fruntea clamentelor făcute de nutriţionişti atunci când vine vorba de recomandările lor.

Cu toţii avem nevoie de un stil de viaţă sănătos şi echilibrat dar cu toatea astea există unele alimente foarte bogate în vitamine pe care ocolim să le consumăm, potrivit sfatulparintilor.ro.

Specialşstii de la webMD.com au alcătuit un top al celor mai sănătoase 6 alimente pe care oamenii nu le includ în meniul de zi cu zi.

1-2. Fasolea şi lintea. Având în vedere conţinutul bogat de proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu şi zinc, fasolea şi lintea sunt "superstarurile" legumelor. Cu toate acestea, multă lume le sare din lista de cumpărături. Iar când, totuşi, le achiziţionează, sunt preferate conservele. Nutriţioniştii avertizează însă că, deşi sunt mai convenabile pentru buzunar, alimentele îşi pierd, prin conservare, până 40 la suta din proprietăţi.

3.Pepenele. Pentru unii poate fi fructul preferat al verii, însă sunt destui care, din cauza conţinului său ridicat de zahăr, îl ocolesc. Şi rău fac. Specialiştii în nutriţie îl recomandă tocmai pentru sucul dulce, dar scăzut în calorii, bogat în vitaminele A, C şi potasiu.

 4. Cartofii dulci. La fel ca şi pepenele, cartofii dulci sunt omişi tocmai pentru că sunt dulci. Însă nimeni nu se gândeşte la celelalte proprietăţi cum ar fi conţinutul bogat de beta caroten, vitamina C, fibre şi potasiu care fac din cartofii dulci una dintre cele mai bune şi sănătoase legume.

5. Varza roşie. O sursă minunată de fibre, vitaminele A, D si K, minerale şi numai 22 de calorii într-o ceaşcă de suc. Mai mult decât atât, varza roşie conţine antioxidanţi ce sporesc enzimele care luptă împotriva celulelor canceroase. Se poate transforma în orice: suc, salată, supă şi alte mâncăruri delicioase, dar mai ales sănătoase.

 6. Roşiile în bulion. Multă lume consideră roşiile proaspete foarte sănătoase. E adevărat, însă dacă le fierbi, tomatele elibereaza licopen, un antioxidant care ajută la întărirea sistemului imunitar. Potrivit unui studiu publicat în 2009 în Journal of Clinical Oncology, consumul de roşii poate preveni cancerul la prostate, dar licopenul este benefic şi în cazul altor forme de cancer. Fierbeţi roşiile şi stocaţi-le în cămară. Le puteţi folosi la pizza, sos pentru spaghete, ciorbe, supe şi alte feluri de mâncare.




Comentarii Facebook