5 obiceiuri nerecomandate la locul de muncă şi pentru care poţi fi concediat


Dacă vrei să îţi păstrezi locul de muncă şi să nu ajungi pe lista neagră a şefului, trebuie să ştii care sunt greşelile pe care le faci la serviciu.

Potrivit unui studiu, cele mai frecvente obiceiuri care îi deranjează pe manageri sunt următoarele, conform realitatea.net.

1. Întârzii dimineaţa la serviciu. Încearcă să fi punctualaltfel şefii tăi vor considera că eşti neglijent sau nu-şi pasă de locul de muncă. Mare atenţie, pentru că unii manageri sunt foarte atenţi cu ora la care ajung subordonaţii la serviciu, iar unii chiar cer rapoarte de monitorizare de la serviciul de securitate.

2. Pleci exact la terminarea programului. Chiar dacă e dreptul tău şi ţi-ai terminat orele de muncă, să pleci la oră fixă exact după terminarea programului, este un alt lucru care îi enervează pe directori şi care îi face să deducă dim comportamentul că nu prea eşti interesat să-şi faci munca cum trebuie.

3. Vorbeşti mult şi tare la telefon. În momentele când vorbeşti la telefon, şeful nu poate să îţi transmită ideea preţioasă care tocmai i-a venit sau nu poate să îţi dea ceva urgent de făcut. Dacă, pe lângă faptul că vorbeşti des la telefon, mai ai şi un comportament gălăgios la locul de muncă, sigur nu eşti pe lista de favoriţi ai şefului.

4. Ai dezordine pe birou. Şefii au obicei să-ţi privească biroul prin ochii clientului sau partenerului care vin din afara companiei. Dezordinea este deranjantă pentru ei şi astfel te pot suspecta că nu eşti capabil să-şi faci treaba ca la carte şi să respecţi procedurile.

5. Îţi bârfeşti colegii şi îl critici pe angajator. Evită pe cât posibil să intri în bisericuţele de la serviciu, penru că aşa ajungi să fi considerat unul dintre promotorii nemulţumiţilor de la locul de muncă. Chiar şi ieşitul în oraş cu colegii poate fi deranjant pentru şef, considerând că este clar că îţi critici angajatorul şi şeful.



Comentarii Facebook