5 feluri în care TOAMNA te poate îmbolnăvi

 

O serie de factori care îți slăbesc imunitatea trebuie să îți dea de gândit toamna, un anotimp spectaculos, dar care aduce propriile boli de sezon.

 

Care sunt motivele care te poate imbolnavi:

 

1. Este perioada in care scolile se redeschid. O clasa plina de copii poate sa devina rapid plina de microbi si germeni, iar acest lucru te poate afecta chiar daca nu ai copii. Spatiile deschise, in care mai multi oameni impart acelasi aer, cum sunt scolile si birourile, sunt un teren fertil pentru bacteriile si virusurile care provoaca bolile si afectiunile respiratorii.

 

2. Dormi mai putin. In lunile de vara, din iunie pana in august, universul de la birou parca se prelungeste si ai tendinta de a petrece mai mult timp afara, chiar si dupa orele de lucru. Asa ca toamna inseamna revenirea la programul obisnuit de lucru si mai inseamna etapa in care recuperezi la capitolul nivel de munca, mai ales daca in timpul verii ai tras de timp, ai lungit lucrurile si nu le-ai terminat la timp.

 

3. Sunt mai multi alergeni in aer. Primavara nu este singura data cand ai putea sa simti ca nasul tau curge mai des sau ca ai sensibilitati la caile respiratorii. Exista tipuri diferite de polen si de praf in aer pe masura ce anotimpurile se schimba, spun expertii. Cei mai rai "vinovati" din timpul toamnei sunt ambrozia si diverse tipuri de mucegai. Din nou, specialistii spun sa te speli pe maini des pentru a tine alergenii departe de pielea ta.

 

4. Zilele sunt tot mai scurte, iar starile noastre de dispozitie pot fi foarte afectate de cantitatea de lumina naturala pe care o primim in fiecare zi, explica specialistii.

 

5. Temperaturile oscileaza peste tot. Este dificil sa te imbraci pentru serviciu atunci cand sunt 4 grade Celsius dimineata si 21 de grade Celsius pana la ora pranzului. In vreme ce temperatura in sine nu te va imbolnavi, unele boli si afectiuni pot fi agravate de acest frig brusc, scrie feminis.ro.

Comentarii Facebook