18.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor vor fi disponibilizati in 2011

Guvernul a aprobat si trimis spre dezbatere in Parlament proiectul de lege care stabileste modalitatea de reducere a cheltuielilor la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

 

Potrivit proiectului, prezentat de Mediafax, 7.900 de angajati urmeaza sa fie dati afara in prima parte a acestui an, iar alti 10.000 vor fi disponibilizati din structurile de ordine publica in cea de-a doua parte a anului.

 

Potrivit reprezentantilor MAI, Romania are o medie de 500 de lucratori (politisti, cadre militare, soldati, functionari si personal contractual) la 100.000 de locuitori, cu 25% mai multe decat media inregistrata in tarile Uniunii Europene.

 

"Persoanele vizate de aplicarea masurilor de reorganizare vor beneficia de masuri active de protectie care au ca scop combaterea somajului si sprijinirea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in vederea angajarii", sublinia MAI in expunerea de motive pentru adoptarea proiectului de lege.

 

Proiectul aprobat de Guvern prevede in 2011 un buget de 1,7 miliarde de euro pentru Ministerul Administratiei si Internelor.

 

Citeste si...

Seful IGPR, Liviu Popa: "Politistii se plang ca muierile, sa ma mai lase! Au destula benzina si nu muncesc"

Liviu Popa, seful IGPR: "Avem suficienti politisti betivi, nenorociti! E un moment prielnic de asanare a mediului politienesc" - VIDEO

Comentarii Facebook