12% dintre infractorii căutați de Interpol sunt ROMÂNI

 

În condițiile în care 12% dintre infractorii căutați de Interpol sunt cetățeni români, Ministerul Administrației și Internelor a inițiat un proiect de act normativ care să permită ofițerilor români delegarea acestora la sediul Secretariatului General de la Lyon.

 

Oficiali ai MAI au declarat pentru Mediafax, că proiectul a fost inițiat la solicitarea Interpol din cauza faptului ca românii reprezinta 12% din totalul celor urmăriți la nivel mondial de către Interpol și asta conduce la un volum de informații și date semnificativ procesate la nivelul Secretariatului General. Toate acestea au ca scop facilitarea localizării și aducerii lor în fața justiției.

 

Potrivit MAI, este necesară prezența unor ofițeri români în cadrul Secretariatului General al Interpol de la Lyon, lucru care până acum nu se putea face din cauza lipsei unui cadru legal prin care aceștia să fie detașați oficial.

 

Un ofițer român a fost deja selecționat de către Secretariatul General al Interpol și urmează a fi detașat pentru a se ocupa de coordonarea managementului datelor și informațiilor.

 

Surse din MAI au mai adăugat pentru Mediafax ca ofițerul ce urmează a fi detașat în perioada urmatoare e comisarul Mihai Friptu, actualmente director al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Conform proiectului de act normativ supus dezbaterii publice, în funcție de bugetul alocat de MAI se va face și delegarea ofițerilor de către ministrul Administrației și Internelor.

Comentarii Facebook