Mercedes lansează mașina electrică de 740 CAI PUTERE FOTO-VIDEO



În urmă cu câţiva ani, Mercedes-Benz a promis că va lansa o versiune electrică a supercarului SLS AMG până la sfârşitul anului 2013. După ce au construit câteva prototipuri, germanii s-au ţinut de cuvânt şi au prezentat la Salonul Auto Paris 2012 versiunea de serie a modelului SLS AMG Electric Drive, informează ProMotor.

 



Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este cel mai puternic automobil electric construit vreodată, fiind chiar mai puternic decât SLS AMG GT cu motor termic, care are sub capotă un motor de doar 583 de cai putere.

SLS AMG Electric Drive este propulsat de 4 motoare electrice, unul pe fiecare roată, care îl ajută să atingă viteza de 100 km/h în doar 3,9 secunde, dar este limitat la 250 km/h.

Bateriile cântăresc 544 de kilograme şi dau o autonomie de aproximativ 240 de kilometri în regim mixt. Acestea se încarcă în mai mult de 20 de ore de la o priză normală de casă, însă oficialii Mercedes-Benz au spus că vor oferi o opţiune de încărcare rapidă.


 

 

 

 

 

 

 

Bolidul va fi lansat pe piață până la finele anului 2013 și va costa aproximativ 420.000 euro, fiind astfel cel mai scump produs al producătorului german.




 

Sursa: ProMotor



Comentarii Facebook