Un medic celebru a spus câți mititei trebuie să mâncăm, de fapt. Nu te așteptai la acest sfat


Pentru că mititeii sunt extrem de buni și ne fac cu ochiul de fiecare dată la un grătar, ajungem să consumăm mai mulți decât ar fi cazul. 

Pentru a fi delicioși trebuie să fim abili la grătar și să îi lăsăm să se prăjească pe exterior, dar în interior să rămână zemoși. 

Profesorul și neurochirurgul dr. Vlad Ciurea a vorbit despre relația dintre consumul de mititei și sănătatea creierului nostru. Acesta susține că trebuie să reducem mult consumul pentru nu ne pune în pericol sănătatea.

Mititeii trebuie consumați de maxim două-trei ori pe an, întrucât compoziția lor nu este ideală pentru sănătatea celulelor nervoase din creier.

De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat dr. Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

Este foarte important să facem distincția dintre alimentele care satisfac stomacul și cele benefice pentru trup și creier.

Dr. Ciurea subliniază importanța educării și modelării gustului, precum și alegerile alimentare pentru a ne menține la un nivel optim sănătatea creierului.

În loc să cedăm ispitelor, putem explora opțiuni mai sănătoase pentru a ne menține echilibrul fizic și mental, atrage atenția medicul.

Comentarii Facebook