Topul alimentelor cu beneficii pentru sănătatea ochilor. Ce recomandă specialiștii pentru o vedere mai bună


Potrivit experților, există alimente care pot fi consumate pentru îmbunătățirea sănătății ochilor. Menținerea unei diete echilibrate poate ajuta pe oricine să își mențină ochii ochii sănătoși și să reducă riscul de a dezvolta diferite afecțiuni oculare. 

Afecțiunile grave ale ochilor se pot pot evita, dacă se includ în alimentație anumite mâncăruri, care conțin o serie de vitamine, nutrienți și minerale, cunoscute sub numele de antioxidanți.

Iată topul celor cinci alimente, care ajută la menținerea sănătății ochilor

  1. Peștele, în special somonul, poate fi un aliment excelent pentru sănătatea ochilor. Somonul și alți pești conțin acizi grași omega-3. Acestea sunt grăsimi „sănătoase”. Acizii grași Omega-3 pot contribui la dezvoltarea vizuală și la sănătatea retinei din spatele ochiului. De asemenea, pot ajuta la prevenirea uscăciunii ochilor. Specialiștii în alimentație recomandă consumul de pește câteva zile pe săptămână.
  2. Ouăle sunt un aliment excelent pentru sănătatea ochilor. Gălbenușurile conțin vitamina A, luteină, zeaxantină și zinc, toate vitale pentru sănătatea ochilor. Vitamina A protejează corneea, în timp ce luteina și zeaxantina scad șansa de a suferi de afecțiuni grave ale ochiului, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă și cataractă. Zincul contribuie la sănătatea retinei.
  3. Morcovii sunt recunoscuți ca fiind buni pentru sănătatea ochilor. Asemenea gălbenușurilor de ou, morcovii conțin vitamina A și betacaroten. Vitamina A și beta-carotenul pot ajuta la prevenirea infecțiilor oculare și a altor afecțiuni grave ale ochiului.
  4. Migdalele, ca și alte nuci și semințe, sunt în general bune pentru sănătatea ochilor. Migdalele conțin vitamina E. Această vitamină protejează împotriva moleculelor instabile care vizează țesutul sănătos. Alte nuci și semințe care conțin vitamina E includ semințele de floarea soarelui și alunele. Migdalele sunt perfecte ca și gustare. De asemenea, sunt gustoase în cerealele pentru micul dejun, cu iaurt sau chiar și în salate. Este important de menționat că migdalele sunt bogate în calorii, de aceea trebuie limitat aportul la una sau două porții pe zi.
  5. Portocalele și alte citrice conțin vitamina C, care este esențială pentru sănătatea ochilor. Vitamina, care se găsește în principal în fructele și legumele proaspete, contribuie la sănătatea vaselor de sânge din ochi. Poate combate dezvoltarea cataractei. 

Comentarii Facebook