Rețetă inedită cunoscută de puține gospodine - Tuslamaua de burtă, o adevărată specialitate


Tuslamaua este o mâncare cu specific turcesc care face furori în lume, oamenii se îndrăgostesc de această rețetă de la prima degustare. Ei bine, puține gospodine știu secretele acestei rețete, care fac din tuslamaua de burtă o adevărată delicatesă, pentru toate gusturile.

Românii iubesc mâncarea turcească, mai ales când se aseamănă cu cea tradițională din țara noastră. Tuslamaua de burtă se află printre acestea și este o adevărată delicatesă la mesele cu cei dragi, sau chiar și de sărbători. Pe lângă rețeta clasică, trebuie să știi și o mulțime de secrete, astfel să aibă gustul pe care îl cauți.

Ce este tuslamaua? Povestea rețetei

Tuslamaua este una dintre rețetele tradiționale turcești, care a ajuns și în bucătăriile din România. Acest preparat este o adaptare a ciorbei de burtă românească, însă în stil turcesc, dar la fel de delicios.

A fost descoperită cu sute de ani în urmă, deoarece era gătită din ingredientele principale și ușor accesibile atunci. Tuslamaua era gătită de gospodine și făcea parte dintre puținele preparate descoperite până la acea vreme.

Reteță de tuslama de burtă turcească

Rețeta de tuslama de burtă este adaptată în funcție de zona din care provin oamenii, însă cea clasică este printre cele mai delicioase. Ai nevoie de câteva ingrediente și sfaturi utile ca să știi exact cum trebuie să o prepari.

Ingrediente

  • 1 kg de burtă de vită
  • 3 kg de picioare vită
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură de oțet
  • 1 borcan de iaurt
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • sare după gust

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să cureți burta de vită și să tai bucățile de zbârciuri, iar apoi să o speli în câteva ape cu oțet. Pasul următor este să pregătești o oală cu 3 litri de apă, în care să o pui la fiert, unde va sta atât timp cât este necesar astfel încât carnea să cadă de pe oase.

După ce a fiert, scoți carnea și lasi zeama rămasă să scadă din volum aproximativ 100-200 ml. Imediat ce s-a răcit, poți să tai bucăți mai mici burta și să le pui într-o castron încălzit în prealabil.

La urmă, va trebui să toci usturoiul până devine pastă și să îl freci cu sare, să adaugi oțet, iaurt și restul ingredientelor. Zeama se toarnă peste burta de vită, la urmă.

Comentarii Facebook